پادکست فراهوش
اپیزود 4: برنامه هایی که به نتیجه نمیرسند!
میهمان: آقای مهندس امین منتظری؛ دانشجوی رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران
با سلام ! در زندگی خیلی برنامه هایی هست اما همشون محقق نمیشه و به نتیجه نمیرسند چه برنامه های کوتاه مدت و چه بلند مدت مثل برنامه ریزی کنکور که باید برنامه ریزی خوب و درست و همراهش پشتکار قوی داشته باشیم.
خیلی از افراد هستند که برنامه ریزی دارند اما یه مشکلی پیش میاد که نمیرسند که درس بخونند حالا این افراد چه جوری میتونند این رو جبران کنند؟
خب این بستگی داره که از چه زمان شروع به درس خواندن کردند اگر بعد از عید شروع به درس خواندن کردن دیگه نباید به زمانی که از دست رفته فکر کنند و باید بدون وقفه و با تلاش به درس خوندن ادامه بدهند و بیشتر باید به درس های مهم توجه بیشتری بکنند و از فرصت هایی که از دست رفته نا امید نباشند و یا اگر از زمان قبل تر شروع کرده باشند که راحت تر و آسوده تر میتوانند درس بخوانند و هیچ وقت درگیر درس های که خوانده نشده نشویم چون که تمرکز از دست میرود.
اگر حال درس خواندن را نداشته باشیم باید چه کار کنیم؟
اول باید دنبال ریشه بگردیم که چرا حال و حوصله درس خواندن را نداریم یکی از کار ها برای رهایی از این مشکل باید به کسایی که به رتبه های برتر رسیده اند و تلاش کردند فکر کنیم که آن ها توانسته اند و من هم میگفتم که میتونم در دانشگاه مورد علاقه ام قبول شوم که دوباره باعث ایجاد انگیزه در من میشد.
آیا تا به حال در برنامه هاتون هم شکست داشته اید؟
بله من وقتی که برنامه کنکور را میدیدم یک برنامه کوتاه مدت بود و من فقط روی این برنامه کوتاه مدت دوهفته دوهفته که بین آزمون ها بود تمرکز میکردم که اگر این دوهفته را به خوبی انجام میدادم آن برنامه بلند مدت هم به درستی انجام میشود و درماه های قبل کنکور هم چون که کمتر میخوندم و فشار بیشتر میشد شکست میخوردم ولی انگیزه ام از دست نمی رفت.
بهترین کسی که میتواند برای ما برنامه بنویسد چه کسی است؟
ما اگه روش نوشتم برنامه را بلد باشیم راحت میتوانیمبرنامه بنویسم ، مثلا اگر آزمون جمع بندی بود خیلی تاثیرش روی برنامه ریزی بیشتر میشد و من باتوجه به آن آزمون برنامه ام را مینوشتم و این را هم رعایت میکردم که بین درس های عمومی اختصاصی و سوالات تستی و تشریحی یک تعادلی برقرار میکردم ! به نظرم اگر خود فرد نحوه برنامه نوشتن را بلد باشد خودش بهترین کسی است که میتواند برنامه بنوسید و مشاوران خوب هم نقش برجسته ای دارند.
آیا هر فردی برای اینکه رتبه ای را که مد نظر دارد بیاورد یک برنامه متفاوتی با رتبه های دیگر میخواهد؟
بله قطعا متفاوت است برای کسی میخواهد که رتبه دو رقمی شود باکسی که چهار رقمی شود ؛ کسی که برای رتبه ۱ برنامه ریخته است پس اگر سال دوازدهم باشه پیش نیاز های سال یازدهم و دهم را کامل مسلط است که برای رتبه ۱ برنامه ریخته و در برنامه ریزی بیشتر به سال دوازدهم توجه میکند ؛ خیلی جزئی تر وریز تر توجه میکند و لی کسی که برای رتبه ۱۰۰۰ برنامه ریخته است قطعا خیلی از مباحث را حذف میکند چون در رتبه اش زیاد تاثیر ندارد به صورت کلی دوره میکند و بین اختصاصی و عمومی ترکیبی است ؛ من به شخصه صبح ها خواب آلود بودم و به خاطر همین درس هایی که دوست داشتم را وقتی می خواستم کار کنم اول صبح میگذاشتم و ساعت ۱۱ و ۱۲ ریاضی میخواندم و از ظهر به بعد هم عمومی و همینگونه ؛ هم ساعت مطالعه خیلی بالایی داشتم و قبل از عید میانگین پنج ،شش ساعت درس میخواندم و بعد از عید به طور میانگین ۱۰ ساعت مفید و خوب درس میخواندم و درواقع کیفیت مهماست نه کمیت.
من اگر به خواهم به صورت کلی با بچه ها صحبت کنم ؛ اگر در یک دانشگاه و رشته خوب قبول شدند که خیلی خوب وعالی است اما اگر آن رتبه که میخواستند نشد پایان زندگی نیست و من خیلی از هم دانشگاهی هایم را میبینم که رتبه ۷۰۰،۸۰۰دارند اما از این راه زده شدن ، اما کسایی هم هستند که رتبه های ۵۰۰۰ ،۷۰۰۰ را میآورند ولی چون که هدف خوب و بلند مدت دارند موفق میشوند.
خدانگهدار
دیدگاهتان را بنویسید