پادکست فراهوش
اپیزود 10: برنامه هایی که به نتیجه نمی رسند!
میهمان: آقای مهندس ابولفضل ناطقی؛ دانشجوی رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران
سلام
بسم الله الرحمن الرحیم
موضوعی که میخوایم در موردش صحبت کنیم اینه که هممون دنبال این هستیم که برنامه ای داشته باشیم که با آن به موفقیت برسیم اما خیلی مواقع عملی نمیشه به دلیل اینکه ویژگی ها را نداره یا ما همت اجرای آن را نداریم و از همان اول برنامه خیلی جدی نوشتیم و می خواهیم از روزی ۸ , ۹ ساعت مطالعه کنیم و نمیتوانیم برنامه را ادامه بدهیم .
بهترین برنامتون چی بوده ؟
من خودم در سال آخر شروع کردم به نوشتن برنامه خوب کردم و ۴ یا ۵ بار شکست می خوردم چون از همان روزهای اول توقع بالایی داشتم و این تقریبا غیر ممکنه که از روز های اول قدم خیلی بزرگی برداشت و باید روزهای اول از ۳ , ۴ ساعت شروع کنیم و پیوسته پیشرفت کنیم و خودم چندین بار شکست خوردم و آهسته افزایش ساعت مطالعه داشتم.دفعه های اول وقتی نمی توانستم برنامه را عمل کنم برنامه را پاره می کردم و بدون برنامه درس می خواندم .
دلیل دوباره نوشتن برنامه
وقتی برنامه را رها میکردم بعد از یک هفته میدیدم درس خواندم بازدهی نداره و به آن نتیجه دلخواه را نمیگیریم و موفق نمیشم ؛ چقدر امکان داره برنامه کاملا اجرا نشه ؟ بنظرم پتانسیل بالا داره برا اجرا نشدن چون درس خواندن همت خیلی بالایی می خواد و ما ذاتا وقتی جایی از برنامه را عمل نمیکنم دل سرد میشیم و قیدش را میزنیم ولی بعد از چندین شکست می توانیم برنامتون را اجرا کنیم .
ویژگی های برنامه
- در کنار درس خواندن باید تفریح باشه و به قول قدیمی ها عقل سالمدر بدن سالمه و باید تفریح را داخل برنامه داشت و تفریح کردن هیچ لطمه به برنامه نمیزنه درحالی که اگر آن را نداشته باشند کیفیت مطالعه افت شدیدی پیدا می کند.
- انعطاف پذیر باشه که اگر وسط راه اتفاقی افتاد بتونیم اجرا کنیم خیلی دقیق پر کردن برنامه باعث عملی نشدن آن میشه و جاخالی داشتن برنامه می تواند به نرسیدن ها کمک کنه
- مهم بودن تفریح است و روز یا هفتگی بودن آن بستگی به خود شخص دارد و در حد روزانه نیم ساعت دوچرخه سواری می تواند کمک کند
بهترین تایم مطالعه
هر کسی بهترین تایم هاش فرق میکنه مثلا بعضی ها آخر شب ساعت مطالعه بهتری دارند و صبح دیر بیدار میشوند ولی من برعکس بودم و صبح ها زودتر بیدار میشدم و این در افراد متفاوت اما بهترین تایم معمولا صبح ها است که خستگی کمتر و بازدهی خیلی بیشتری دارد .
صحبت آخر
هیچ وقت دانش آموزان هدفشان را رها نکنند و برای آن بجنگند و از تلاش کردن منصرف نشوند حتی اگر تایم کمی تا کنکور مانده باشد .
خداحافظ شما
اسپانسر کهکشان
دیدگاهتان را بنویسید