پادکست فراهوش
اپیزود 1: چرا میخونیم ولی نمیشه؟!؟
میهمان: آقای مهندس احمد ایزدی؛ دانشجوی رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران
با سلام
من اگه بخوام وارد موضوع بشم دو دلیل اصلی برای این موضوع وجود دارد : استرس و عدم تسلط کافی !
به تناسب هر نفر ؛ درصد این دو تا عامل با هم متفاوت است ؛ بعضی از دانش آموزان تسلط کافی دارند اما مواقع آزمون استرس میگیرند و تمام آنچه بلد اند یادشان می رود! اولین نکته ای که باید توجه کرد این است که سر آزمون آزمایشی تمرین میکنیم و سنجش است تا به تسلط برسیم و آزمون به معنای واقعی کلمه آزمایشی است و دلیلی برای اضطراب بیهوده وجود ندارد و اگر سر جلسه آزمون بدانیم تلاش کردیم کمتر استرس به ما وارد می شود .
با داشتن دفتر برنامه ریزی پیش بینی ها و ادامه مسیر را ثبت کنیم و در آخر هفته آن را بسنجیم و همین باعث ایجاد اعتماد به نفس می شود ! نکته ی دیگری وجود دارد که آخر شب برگه ای بگذاریم روبروی خودمان و بدانیم وضعیت ما در چه حدی است و برای ادامه مسیر باید چه کاری انجام بدهیم که همین باعث ایجاد آرامش می شود .
اما وقتی از آزمون خارج می شویم خبری از نتیجه و … نیست و ما واقعا تسلط داریم ؛ لازمه حل مطالب داشتن تسلط کامل روی مباحث است و این به ما کمک می کند خود به خود روی مطالب مسلط بشویم ؛ مدیریت آزمون سبکی برای جلوگیری از شکست از سوالات آزمون است .معمولا سوالات آزمون ها با سوالات ساده شروع می شود و اگر مسلط باشیم همین می تواند اعتماد به نفس به ما تزریق کند چون در ایتدا سوالات ساده را حل کرده ایم و به این باور میرسیم که میتوانیم مباحث را جلو ببریم .
شخص خودم با مشگلی که به واسطه طولاني بودن آزمون بود مواجه بودم که باعث می شد در انتهای آزمون خسته شوم و دلیل آن عدم مطالعه طولاني روزانه بود که با تمرین و تکرار تاب آوری شخصی ام را بالاتر بردم .
اگر برنامه ریزی انجام شود و نتوانیم بعضی از ساعت ها مطالعه کنیم به انسان استرس وارد نمی کند ؟
این مسئله در درون برنامه ریزی باید لحاظ شود باید تایم خاصی داشته باشیم تا اینموارد را جبران کند ، مثلا وقتی دوچرخه پنجر می شود حدودا ۲ ساعت باید تایم بگذاریم تا مشکل برطرف شود ؛ برنامه ریزی وقتی به صورت ریز انجام نشود با مشکل مواجه می شویم چون انسان ها رغبت ندارند این نوع کار را انجام دهند و با اجبار به سمت این فعالیت ها می روند به طور مثال وقتی اول هفته شروع می شود میلی برای انجام درس خواندن وجود ندارد و ذهن استراتژی فرار ایجاد میکند و انسان را به سمت فرار از درس حرکت می دهد برای همین وقتی زمانی مشخص نشده است هیچ وقت تایم آرمانی برای انجام دادن به وجود نمی آید .
توصیه ی آخر
حرف و توصیه زیاد است اما مبحثی که دوست دارم در این آخر اشاره کنم مسائل مختلفی در کنکور به وجود می آیدکه داشتن روحیه ی معنوی مي تواند به انسان در این مسیر خیلی خیلی کمک کندکه این را از تجربه شخصی اشاره کردم.
دیدگاهتان را بنویسید