از کجا برای کنکور شروع کنم؟!؟
برای کنکور از کجا شروع کنیم بخوانیم ؟!؟
به نام خداوند و با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه ی دوستان عزیز و همراهان همیشگی فراهوش ؛ من محمد از فراهوش در کنار شما هستم تا امروز در مورد اینکه از کجا شروع کنیم به مطالعه کردن با شما صحبت کنم ؛ با توجه به اینکه این جز سوالات اساسی در بحث کنکور محسوب می شود و اغلب دانش آموزان با این که از کجا شروع کنند به مطالعه با مشگل روبرو هستند پس بدون مقدمه زیاد بریم سراغ اصل مبحث و در مورد اینکه از کجا شروع کنیم بخوانیم بیشتر صحبت کنیم .
مطالعه کنکور
خب برای جواب دادن به این سوال باید بازه ای که در آن هستیم را در نظر بگیریم به طور مثال اگر در تابستان سال دهم در حال تحصیل هستیم یا در بازه نوروز سال دوازدهمیم و باید به فکر جمع بندی مباحث باشیم ؛ برای همین مطالعه در کنکور به بازه های زمانی متفاوت بستگی دارد و دانش آموزان در هر مرحله باید روش منحصر به فردی را اتخاص کنند و با توجه به آن مطالعه کنکور را انجام دهند !؟!
برای کنکور از کجا شروع کنیم بخوانیم
در ابتدای صحبت ها باید به این نکته اشاره کنم که نظام آموزشی ایران به صورت پوسته پیازی است!!! یعنی اینکه همه ی مباحث آموزشی به هم وابسته اند و در اصطلاح مشاوره ای پیش نیاز ها زیاد اند و مطالب وابستگی شدیدی به هم دارند و این نشانگر این است که مطالب برای پاسخ دهی و یادگیری به مواردی نیاز دارند که از قبل مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته باشند ، پس باید به این نکته توجه کرد که در اکثر مواقع در مرحله نخست باید پیشنیاز مبحث را برطرف کرد (با یه مثال توضیح بدم بهتره)
پوسته پیازی بودن آموزش با مثال
اگر دانش آموزی قصد مطالعه ی مبحث مشتق از درس ریاضی را دارد باید یه این نکته توجه کند که در مراحل ابتدایی باید عبارات جبری ، مثلثات ، تابع و حد را بلد باشد سپس برای حل و یادگیری سوالات مستق اقدام کند پس عبارات جبری ، مثلثات ، تابع و حد نوعی پوسته ی بالایی برای مشتق محسوب می شوند !!! برای تست زنی نیز پوسته داریم که معروف ترین آنها حل سواالات تشریحی محسوب میشود | پس اگر زمان دارید از پایه و با سوالات تشریحی شروع کنید اما اگر زمان کافی ندارید همچنان با ما همراه باشید .
در کمبود زمان یا در بازه های مطالعاتی خاص شرایط فرق می کند و باید روش خاصی برای مطالعه در نظر گرفت به طور مثال تا کنکور تنها 2 ماه باقی مانده است و اکثر مباحث هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته اند و دانش آموز اگر از سال دهم مطالعه کند هیچ تستی را نمیتواند پاسخ دهد برای رفع این مشگل باید به سراغ مباحثی برویم که یا پیش نیاز ندارند یا ساده اند !!! به طور مثال دانش آموز رشته ریاضی فیزیک میتواند به جای اینکه از فصل اول سال دهم فیزیک را مطالعه کند از فصل های آخر کنکور بهره ببرد که مطالب ساده تری دارند و معمولا هیج گونه پوسته یا پیش نیازی هم ندارند!!
سخن پایانی
باز هم مثل مقاله های قبلی اعلام میکنم که تمامی دانش آموزان یک روش خاصی ندارند و هر دانش آموز متناسب با شرایط خاص خود نیاز به برنامه ریزی دارد و باید شخصی سازی انجام دهد ! ممنون که با فراهوش همراه بودید .
فراهوش رو فراموش نکنید .
دیدگاهتان را بنویسید